Over ons

Hoera Popkoor 4Fun bestaat 15 jaar !Popkoor 4Fun bestaat al sinds 26 oktober 2004. Op deze datum werd de oprichtingsakte getekend bij de notaris. Waar wandelen wel niet goed voor kan zijn!

Er werd veel gewandeld in Uffelte en nog steeds lopen veel mensen hun rondje in de avonduren. Deze sportieve bezigheid staat aan de basis van het popkoor. Op deze avonden werd wel eens een liedje gezongen en zo is het idee ontstaan, gedurende de wandel4daagse van Nijmegen nog wel, voor een popkoor. Destijds opgericht door Roelien Huisman, Lianne Hoorn, Ineke van Veen en Hetty Kodden. Deze vier namen tekenen de 4 in het logo en de Fun spreekt voor zich. De dames kwamen niet geheel onbeslagen ten ijs!

De start kende een gedegen voorbereiding. Eerst werd geïnventariseerd wie er allemaal mee wilden doen en onder grote belangstelling werd er gezocht naar een dirigent. Na een oproep bij Harm Dijkstra in ‘Hemmeltied’ op radio Drenthe werd deze al snel gevonden in Ton Perry uit Meppel. Onder zijn leiding werd er druk gerepeteerd voor een eerste uitvoering. Deze werd al snel ingepland en het dorpshuis was wederom gastheer. Inmiddels is het dorpshuis het vaste honk van het koor. De doelstelling van dit optreden was het popkoor in het dorpshuis te presenteren. Het koor, toen bestaande uit ongeveer 40 leden mocht een vol huis verwelkomen. Een gezellig optreden waar de dirigent een baton namens het koor uitgereikt kreeg. Ook een spetterend optreden gedurende op het Uffelter School- en Volksfeest, begin juni 2005, stond al gauw op de agenda.

Inmiddels was Ton afgestudeerd als klassiek dirigent en werd er gezocht naar een dirigent voor het popkoor. Ron Breukelman werd destijds benaderd om het popkoor te gaan leiden. Het koor heeft 6 jaar onder zijn leiding gestaan en heeft onder meer deelgenomen aan het popkoorfestival in Steenwijk en ook in Dwingeloo op het korenfestijn liet popkoor 4Fun van zich horen. Onder zijn leiding werd er meer gesleuteld aan de techniek.

Nu staat het koor onder leiding van Rina Nass. Inmiddels is het koor onder haar leiding druk aan het repeteren met geheel nieuwe nummers. Ook zingen we nu vierstemmig! Tevens hebben we ook afscheid genomen van ons vaste begeleiding op keyboard Gezienus Stevens. Gezienus heeft het koor bijna tien jaar begeleid en willen wij Gezienus nogmaals bedanken voor zijn steun en begeleiding! Helemaal zonder begeleiding zingen we niet natuurlijk, inmiddels zingt het koor onder begeleiding van band. Ook de muziekcommissie is druk met het uitzoeken van nieuwe nummers om te gaan zingen. Ook deze commissie is met de komst van de nieuwe dirigent opnieuw ingericht.

De repetities vinden plaats op dinsdagvond in het Uffelter dorpshuis de Vlasbarg’n. Een ieder die dat graag wil mag uiteraard op deze avond rustig eens even een kijkje komen nemen. Wanneer er interesse is voor het popkoor dan zijn de eerste drie avonden geheel gratis.